Harrastus - Hobby

 


Kaksi rakkainta harrastustani ovat lukeminen ja käsityöt. Molemmat ovat onneksi kotoilua suosivia, joten aika kuluu nyt ihan rattoisasti kotona koronaa vältellessä.


My favourite hobbies are reading, writing, knitting and sewing, all of which are perfect for staying at home. I also like to walk in the nature and take photos. Now travelling is off but maybe some day... 


I very much dream about fantastic new looks at home so it would be nice to learn about interior design, too. Although I have earned my living very much by writing, I would also some day like to write something else than research or other fact text, like a novel or maybe a knitting or sewing book. But then hobby would turn into profession, what would I then do to relax? Meanwhile, I also write a handicraft blog which you can find here




Minulla oli vanhassa kodissamme, isossa omakotitalossa, oma ompeluhuone. Sitä olen nyt kaivannut, koska ompelu on jäänyt ihan tyystin, kun tuntuu liian vaikealta kaivaa ompelukone kaapista ja kaikki tarvikkeet esiin ja sitten siivota parin päivän päästä kaikki jälleen pois, kun isoa ruokailupöytää aina silloin tällöin tarvitaan. Lisäksi olohuoneemme on niin sotkuisen näköinen, jos levittäydyn sinne harrastustarvikkeideni kanssa.




Ompelemisen lisäksi haluaisinkin myös uuden harrastuksen, nimittäin sisustamisen. Olen aina tykännyt lukea sisustuslehtiä ja katsonut telkkarista kaikkia kodinehostusohjelmia. Minusta vain tuntuu, ettei minulla ole tarpeeksi silmää sisustamiseen mutta sitä olisikin kiva oppia lisää!




Olen myös kirjoittanut koko ikäni. Lapsena kirjoittelin romaaneja pöytälaatikkoon ja tein kavereilleni lehtiä. Sittemmin olen kirjoittamisella ansainnut elantoani mutta sehän on sellaista asiatekstin kirjoittamista. Haaveissa olisi ehkä joskus kirjoittaa oikein kunnon romaani ja lisäksi haluaisin tehdä käsityökirjan. Toisaalta silloin harrastuksesta saattaisi tulla työ, ja mitä sitä sitten harrastaisi? Sillä välin voi aina kuitenkin onneksi pitää käsityöaiheista blogia, johon löytyy linkki tästä

Pieni Lintu -blogissa on tällä viikolla teemana harrastusaiheiset kuvat



10 comments

  1. Onpa sinulla ollut ihana ompeluhuone! Vanhan ja ison talon etuja. Aikaisemmin harrastin käsitöitä, nyt vaan luen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, Riitta, minä taas aikaisemmin pelkästään luin vaan kymmenisen vuotta sitten aloitin käsityöt!

      Delete
  2. Lovely photos - your yarn cupboard is fabulous. I lovee the Belgravia book - we had a TV adaptation of it last year and it was very good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The TV series will start here in two weeks. Can't believe how behind we are waiting for the programmes to arrive on our national television.

      Delete
  3. Sinulla on hyvät tilat käsitöiden harrastamiseen.
    Kirjat ovat minullekin tärkeitä. Kotoillessa olen löytänyt e-kirjat. Tänään virtuaali-kirjamessuilla huomasin lukeneeni monet tämän vuoden messukirjat, kun ei ole tarvinnut jonottaa uutuuksia lainastosta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E-kirjoja en ole itse harrastanut mutta monet ovatkin niistä tykänneet. Ihan hyvä idea tuo, ettei sitten tarvitse jonotella kirjoja.

      Delete
  4. Wau, ihana ompeluhuone sinulla ollut! Tuollainen pitäisi joka naisella olla, itse sanonkin aina, että tarttisin sellaisen "verstaan", jossa voisi aina olla ompelukone esillä, voisi ihan ohimennen surauttaa muutaman sauman :) Mutta ei ole, sama juttu mulla, että ruokapöydällä pitää ommella (siinä on nyt ollutkin kaaos jo monta viikkoa...... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, kyllä täytyy sanoa, että olen kaivannut kovasti ompeluhuonettani! Se toimi myös työhuoneenani samalla ja oli ihana pistää ovi kiinni ja tehdä siellä ihan omia juttuja. Nyt asumme puolet pienemmässä kerrostaloasunnossa ja olen alkanut todellakin kyseenalaistaa tätä muuton järkevyyttä. :D

      Delete
  5. Mukavia harrastuksia. Pidin lukiessani Belgraviasta, huomasitko, että se on kuvattu jo TV-sarjaksi, toivottavasti saadaa myös yleisille kanaville näyttöön. Lämmin näkyy tulevan syksystä kudonnan perusteella.

    T. Täysin arkista

    ReplyDelete
  6. Syksyisiä puuhia. Toiset osaavat kutoa ja toiset meistä eivät. Mielyttävän tuntuinen tunnelma kuvassasi.

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.