Marraskuulumisia maalta


Viimeksi kirjoittelin huvilakuulumisia syyslomalla. Nyt olemme viettäneet viikon täällä maalla ja aiomme olla vielä ainakin toisenkin viikon perään. Säät ovat olleet vuodenaikaan nähden hyvin lämpimät mutta tänä aamuna oli maa huurteessa ja osa ikkunoistakin näytti menneen yöaikana vähän huuruun, vaikka niitä syyslomalla teippailimmekin kiinni. Sisällä talossa on kyllä hyvin lämmintä, ei tarvitse palella.


Hiiriä ei myöskään ole ollut onneksi sisällä mutta eilen illalla oli yksi hiiri eksynyt pihasaunan eteiseen, kun mies oli tulossa saunomasta. Hiiri katseli ihmeissään äijää ja kipitti kiireen vilkkaa karkuun. Taisivat molemmat olla yhtä hämmästyneitä tapittaessaan toisiaan silmiin. Aiemmin tänä vuonna näin ketun yksi päivä meidän pihallamme ja keväällä täällä oli peuroja viereisellä pellolla. Muutamia vuosia sitten huomasin supikoiran juoksevan pihan läpi. Että kyllä täällä varsinaista villiä luontoa on nähtävissä.


Olihan täällä ihan toimintaakin isommassa mittakaavassa, kun yksi poliisioperaatio oli kylällä tässä ihan meidän talon lähellä. Poliisiauto pysäytti auton ja pakotti tien sivuun. Olisiko ylinopeutta ajanut tai jotain, mutta sekin tilanne meni nopeasti ohi ja molemmat autot ajoivat omille teilleen jonkun aikaa kestäneen keskustelun jälkeen. 


Etätyöt ja -koulut sujuvat ihan hyvin täällä maallakin. Meillä on valokuituyhteys, joten netti on nopea. Lisäksi hankimme uuden telkkarin parikymmentä vuotta vanhan tilalle, joten nyt näkyy muutkin kanavat kuin Yle Ykkönen ja satunnaisesti Maikkari. Joku yhteensopivuusvika siinä telkkarissa ja antennissa taisi olla. Vanhempi lapsista tekee puukäsitöitään täällä maalla, koska saimme tänne hyvän puutyöverstaan kasaan. Nuoremmalla on syksyn ajan tekstiilitöitä ja hänen kanssaan olemme opetelleet makrameen tekoa. Netissä on onneksi hyviä YouTube-videita, joista näkee, miten niitä solmeillaan. 


Meille oli myös tässä jokin aika sitten ilmaantunut talolle ostajaehdokas aivan yllättäen, mutta emme nyt tässä vaiheessa ole myymässä huvilaamme, sillä näin korona-aikaan meillä on itsekin sille käyttöä. Katsotaan sitten tilannetta keväällä uudestaan, että miltä tuntuu ja ovatko nämä ehdokkaat jo löytäneet oman kesäasuntonsa. Meillä on nyt kuitenkin kaikenlaisia virityksiä tässä meneillään, joten ei sitä tiedä, mistä tässä vielä itsensä löytää ensi vuonna.


Mutta nyt mennään päivä kerrallaan eteenpäin. Räystäsremontti näyttää nyt jäävän tältä syksyltä, kun työmiehiä ei ole näkynyt eikä kuulunut hommiin, joten täytynee uudet urakkatarjoukset pyytää kevään korvilla ja teetättää sitten. Samaan syssyyn voisi ulkomaalausta sitten myös miettiä mutta niistä sitten enemmän myöhemmin, jos siihen päädymme. Paljonhan täällä hommaa olisi mutta pitää aina vähän pohtia, mikä on järkevää ja missäkin vaiheessa. Miten paljon rahaa laittaa vapaa-ajan asuntoon ja mitä voisi tehdä itse.


Näissä mietteissä lopettelen nyt ja toivottelen oikein hyvää isänpäivää kaikille isille ja hyvää marraskuun alkua muille lukijoille! 

3 comments

  1. Ihanan näköinen paikka! Tuntuu varmaan mukavalta vetäytyä tuonne etätöihin ja etäkouluun, rentouttavaa ja hiljaista (paitsi noita poliisiautoja!!).
    Nauttikaa!

    ReplyDelete
  2. Ihania kuvia. Noissa maisemissa silmä lepää.

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.