Pirulanvuoren näkötorni


Haluatko nähdä suomalaisen euron kolikon kääntöpuolen maiseman ihan oikeassa elämässä? Silloin kannattaa suunnata päiväretkelle Suodenniemelle Sastamalaan ja kohti Pirulanvuoren näkötornia. Tornista näkee tuon maiseman toisesta suunnasta. Kolikossa on nimittäin etualalla Lavijärvi ja Miekkajärvi takana.



Pirulanvuoren näkötornista on mukavat kansallismaisemat moneen suuntaan. Torni on 15 metriä korkea ja sieltä on vähän yli 60 metriä pudotusta alhaalle olevalle Palojärvelle. Ei siis todellakaan tekisi mieli pudota sieltä.



Edellisviikonloppuna oli pari henkilöä ilmeisesti käynyt siellä yömyöhällä, koska siellä oli aivan tuore raapustus nimistä ja päivämäärä 7.11.2020 klo 22.35. Mietin kyllä, miltä on mahtanut tuntua ihan pimeällä kiiveitä aika jyrkkiä puurappusia 15 metriä ylöspäin...




Pirulanvuoren näkötornin on Suodenniemen Lions Club rakentanut vuonna 2012 seuran 30-vuotisen toiminnan juhlistamisen yhteydessä. Pirulanvuorella uskottiin asuvan piruja ja tarinoissa pirut kamppailivat keskenään sekä ihmisten kanssa.



Vuorelta lähtee myös luontopolkuja, joten siellä voi käydä tekemässä vaikka kymmenen kilometrin patikointireitin hyvällä säällä. Meidän vierailupäivämme oli harmaa ja tihkusateinen marraskuinen päivä, joten ehkä tänne kannattaisi uudestaan tulla vaikka kesäaikaan.

Kallioperä on maailman vanhimpiin kuuluvia, noin kaksi miljardia vuotta vanhaa. Alueella kasvaa uhanalaista pohjanpussisammalta, pahtahiippasammalta ja jänönsalaattia.

Oletko sinä käynyt Pirulanvuorella? Entä mitä muita näkötorneja suosittelisit matkailukohteeksi?







4 comments

  1. No jo on maisemaa joka suuntaan! Pimeässä en todellakaan kapuaisi noita portata ylös...tai ehkä vielä ylös uskaltaisi mennä, mutta sinne sitten jäisi ja odottaisi päivän valkenemista, sillä alaspäin on jostain syystä paljon pelottavampaa tulla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siis ne ovat kyllä aika hurjat portaat ja alaspäin ei paljon uskalla kavutessa katsella...

      Delete
  2. Hienot kuvat hulppeista maisemista.
    En ole käynyt tuossa tornissa, en ehkä uskaltaisi noita rappuja tulla alas.
    Mieleen tulivat Puijon- ja Pyynikin tornit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minusta alaspäin tulo oli helpompi kuin ylöspäin meno, jostain syystä. Mutta hienot maisemat olivat! Pyynikin tornissa olenkin käynyt, vaan Puijo on vielä katsastamatta.

      Delete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.