Huvilan remontti valmistuu osissa

Kun kesäkuussa postasin huvilaremontin alkamisesta, oli vähän erilaiset fiilikset kuin nyt viikonloppuna huvilalla käydessämme. Voin ilokseni kertoa, että remontti on jo paremmalla puolella. Vintin lattia on valmis ja se on ihana! Kun katsoo noita kuvia siitä, miltä ullakolla aiemmin näytti niin onhan tämä ero huikea. 



Lisäksi julkisivuremontti on uutta maalausta vaille valmis. Kaikki lahot hirret on vaihdettu uusiin ja hieno uusi paneelilaudoitus on tehty päälle. Laudat on käsitelty puunsuoja-aineella, jotta ne eivät pääse menemään pilalle. Vanhaa peltikattoa on nyt samaan syssyyn tiivistetty, jottei sieltä tulee mitään pieniäkään vuotoja enää ullakolle sateiden aikaan. 




Ensi kesään jää siis talon ulkomaalaus, sillä enää ei aika eikä rahkeet monellakaan tapaa tähän puuhaan riitä. Räystäät ja rännit ovat uudet ja hienot ja uudet syöksytorvet laitetaan sitten maalauksen yhteydessä. Siihen saakka niissä on väliaikaratkaisu. Päätimme jättää talon värityksen ennalleen, vaikka pitkään pohdin erilaisia vaihtoehtoja. Etenkin katon osalta sama väri on kuitenkin hyvä ratkaisu, sillä sitten ei jää sitä vaaraa, että alta pilkottaisi vanhaa väriä jotenkin kummallisesti. Täytyy sanoa, että nyt on jo ihan hyvä mieli, vaikka keväällä remontin määrä ahdisti.

Linking to: Pieni Lintu MakroTex Challenge/Syyskuu - September

Briefly in English:

When I posted about the renovation at our summer villa in June, it all looked very different from what it is now. The floor in the attic is finished and it is beautiful! The rotten timber has been replaced and a lovely new cladding has been put in place and been painted with protection. The whole house is now waiting for the painting that will be done next summer. First we need to reload our batteries and money... But I must say I feel quite a bit more relieved now than in spring! 



9 comments

  1. On kyllä komeat hirret näkyvissä tuolla vintillä!

    Kovan hommat olette tehneet ja kyllä työ tekijäänsä palkitsee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, remonttimiehethän sen homman tekivät, ei meistä tähän olisi ollut mutta vaati se meiltäkin vähän pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä...

      Delete
  2. Beautiful images!Love there were some tree trunks were left in their original state! The stairs look mysterious:):) Emille (Jesh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Jesh, all the tree trunks will be left there and some new ones have been built to support the old ones that have not been in that good a shape so that there will be no surprises in the future!

      Delete
  3. Lovely photos and what a rewarding project to be working on.

    ReplyDelete
  4. Tuollaisen upean talon remontti onkin tehtävä asiantuntemuksella. Ihailin noita hirsiä. Ne säilyvät "isältä pojalle".

    ReplyDelete
  5. Hieno tunnelma kuvissa!

    ReplyDelete

© KAHDEN TALON VÄKEÄ • Theme by Maira G.