Tukholman vanha kaupunki ja Kungsträdgården - Stockholm's old town and Kungsträdgården/WATW


Oi, Tukholma! Meillä suomalaisilla on tähän kaupunkiin varmasti jokaisella jonkinlainen suhde. Omat aikaisimmat merkittävät muistoni Tukholmaan perheen kanssa tehtyjen lapsuuden risteilyjen jälkeen liittyvät koulun luokkaretkeen 1980-luvun lopulla, jolloin meidän neljän tytön porukkamme kierteli kaupunkia ja osteli silloisesta ihmekaupasta H&M:stä viimeisimpiä muotivaatteita, asusteita ja hiusmuotoilutuotteita. Suomessa kun vaatekauppavalikoimat tuolloin olivat aika paljon pienemmät ja edullisimmat vaatteet pelkästään Seppälä-Halonen-Anttila-tyyliä.


Sittemmin kävin Tukholmassa useamminkin ja lopulta kaupunki tuli vähäksi aikaa kotikaupungiksinikin, kun lähdin sinne opiskeluvaihtoon puoleksi vuodeksi 1990-luvun lopulla. Tukholmasta tuli tuona aikana minulle todella tuttu ja siihen kehittyi ihan uudenlainen, hieman ristiriitainenkin suhde. Yhtäältä pidin kaupungista, toisaalta koin koti-ikävää enkä viihtynyt niin hyvin, etenkin kun ruotsalaisiin opiskelukavereihin oli hankala tutustua. Silloin paras ystäväni siellä olikin myös vaihtoon tullut tanskalainen tyttö, jonka kanssa teimme erilaisia seikkailuretkiä kaupungissa.


Nykyisin aina Tukholmassa käydessäni haluan kävellä vanhassa kaupungissa ihastelemassa tunnelmaa ja lisäksi lasten kanssa täytyy käydä joka kerran Science Fiction -kirjakaupassa.


Vanhasta kaupungista on lyhyt kävelymatka Ruotsin valtiopäivätalon, kuninkaanlinnan ja Pyhän Jaakobin kirkon ohi Kungsträdgårdenille ("Kuninkaan puutarhaan"), joka on suosittu tapaamispaikka tukholmalaisten keskuudessa. Kungsträdgårdenin ympärillä on tavaratalo NK (jossa muun muassa kävin kuvaamassa kenkiä edelliseen postaukseeni) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera (jossa olen aikoinaan käynyt katsomassa ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen oopperani).Tässä Tukholman vanhimpiin kuuluvassa puistossa on kauniit kävelyalueet ja hieno suihkulähde, joka on peruja vuoden 1886 Tukholman suuresta taide- ja teollisuusnäyttelystä.
Puistossa on paljon ravintoloita, kuten perushampurilaisketju TGI Fridays ja paikallisten suosima rokahtavampi paikka Harry B James, jossa mekin kävimme yhtenä iltana syömässä.
Toisella puolella puistoa on Piccolino-kahvila, jossa tilasimme maukasta juustokakkua, suklaamuffineja ja vaniljajäätelöä, joka toisen lapsen mielestä oli parasta, mitä hän on koskaan syönyt!


Minkälainen suhde sinulla on Tukholmaan? Käytkö mielelläsi jossakin tietyssä paikassa siellä?

Linkitän postauksen kansainväliseen Wednesday around the World -linkitysketjuun, jota yhtenä emännöi Pieni Lintu -blogi.

Greetings from Stockholm! These pictures are from Stockholm's old town and Kungsträdgården ("King's garden") nearby. I am linking up to the Wednesday around the world at Communal Global

2 comments

 1. I visited Stockholm only once and I liked it.
  Nice shots!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Italiafinlandia! You should go again. :)

   Delete