Helmikuu - February


Talven sininen valo on kylmä. Kun aurinko paistaa, se taittuu lämpimäksi. Kohta on hiihtoloma ja silloin yleensä aurinko meitä hellii ja paistaa kirkkaana hankeen. Sitä odotellessa tarjoilen helmikuisia tuokiokuvia Helsingin Katajanokalta. Postaus osallistuu Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jonka teemana on helmikuu.

February´s light is blue and cold. I am really looking forward to the warmer shades returning when the sun will start shining more at the end of February.


Tiesitkös muuten, että Katajanokka ei alun perin ole ollut saari vaan niemi? Wikipedia kertoo, että Katajanokan kannaksen poikki rakennettiin1830- ja 1840-lukujen vaihteessa kanava Eteläsatamasta Pohjoissatamaan. Sen rakentamisessa käytettiin Suomenlinnan siviilivankeja, jotka tuotiin päivittäin proomuilla työmaalle. Lisää kuvia tuosta kanavasta ja Katajanokasta muutenkin löydät muun muassa tammikuun ja marraskuun postauksistani.

This part of town where I live didn't used to be an island but a cape. The canal that separates this cape from the centre of Helsinki was built during the 1830s and 1840s by civil prisoners. More pictures on the canal and this island can be found among others on my January and November posts. Ja kun on Katajanokasta kyse, ei voi olla näkemättä Viking Linen laivoja. Täällä tulee aina pieni matkakuume: sellainen olo, että olisi kiva olla tuolla kannella kuuntelemassa laivan lähtötuuttausta kuohuviinilasi kädessä. Mukavaa helmikuista viikkoa!

I always get a slight travel fever when seeing the boats in the harbour. Makes me want to stand on the deck with a glass of champagne. Have a nice February week!


20 comments

 1. Beautiful shots. Helsinki in winter-sleeping...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you. Yes, waiting for the spring to come and awake the nature and city!

   Delete
 2. Hyvää matkaa! Ehkä jään katselemaan kuitenkin rantoja - kaunista talvipäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, mukavaa laskiaistiistaita! Niin jään minäkin katselemaan rantaa ja näitä laivoja. Asun tässä sataman vieressä. :)

   Delete
 3. Nokalla on varmaan ihana asua!

  Mukavaa laskiaista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On tässä puolensa. Rauhallista mutta silti niin lähellä keskustaa! Ja meri on bonus. :) Kiitos samoin, kivaa laskiaista!

   Delete
 4. Kiitos Katajanokka tiedosta, en tiennyt ennen.

  Helmikuun harmonisia kuvia.

  ReplyDelete
 5. Ihania talvikuvia. Olen niin henkeen ja vereen talvi-ihminen kuin olla ja voi, ja yksi syy on juuri tuo sinertä valo, joka lepää kaiken päällä ja kaikkialla. Nyt ei minun mielestä olisikaan kiire kevääseen, vaan voitaisiin hetkeksi jäädä vielä tähän. :) Linnut kyllä laulaa jo niin kovin, ettei se kevät kaukana ole.

  Ja kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin eilen Tampereella ja siellä paistoi hetken aurinko niin keväisesti ja linnut lauloivat. Täällä Katajanokalla vähemmän tätä lintujen laulua kuuluu.

   Delete
 6. Kauniita sinisenharmaita kuvia. Hyvää huomista ystävänpäivää!

  ReplyDelete
 7. Kivat kuvakulmat. Hienoa, että sinnekkin on saatu lunta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vihdoin ja viimein! Eihän siitä ole kuin kuukausi kuin tammikuun kuvissani oli ihan hitusen puuterilunta maassa.

   Delete
 8. Mielenkiintoista paikallishistoriaa. Hyvää ystävänpäivän iltaa :)

  ReplyDelete
 9. Katajanokalta saa hyviä kuvia!

  ReplyDelete
 10. Kaunista kun on lunta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, ja etenkin nyt kun aurinko paistaa. Ehkä kuitenkin välillä kiva kuvata tuota kylmää, sinistä valoakin.

   Delete