Skotlannin valo - Scottish light


Kun on viikon sairastanut influenssaa, ei paljon valoa elämässä ole tuntunut olevan. Tähän aikaan vuodesta valoa ei myöskään kovin paljon taivaalta pilkahtele. Kevättä kohti kuitenkin koko ajan mennään, ja tautikin tässä alkaa jo vähän helpottaa; ensimmäinen kuumeeton päivä takana. Kun 12 vuotta sitten asuin Skotlannissa, muistan siellä rakastuneeni nimenomaan valoon. Helmikuussa Skotlannissa oli valoisaa ja ruoho vihreää.
Aamut sarastivat siellä usein kauniina ja aurinkoisina. Skotlannin-talossamme oli mielestäni todella upeat näkymät. Takapihalla juoksenteli pupuja ja oravia ja aamuisin linnut noukkivat matoja nurmikollamme.


Sheriffmuir-vuori, joka avautui etupihaltamme, jatkui kymmeniä kilometrejä pelkkänä vuoristoerämaana eteenpäin. Myös peuroja näki siellä loikkimassa, ja joskus ne tulivat pihallemmekin. Muutamana yönä tottumattomana heräsin ja säikyin huuhkajan huhuilua. Joskus vuorella näki myös ihmisiä vaeltamassa koiriensa kanssa tai ratsastamassa hevosilla, skotit kun ovat aika outdoor-ihmisiä. Myös maastojuoksijat kävivät siellä lenkkeilemässä. 

Etenkin näin talvisin kaipaan usein takaisin Skotlantiin. Vaikka olen myös Lontoossa ja Tukholmassa asunut, on Skotlanti juuri se paikka, joka on minuun lähtemättömimmän vaikutuksen tehnyt. Aika ajoin mieli halajaa noiden upeiden maisemien pariin. Luulenpa, että saatan enemmänkin kirjoitella näistä Skotlannin-ajoista ja jakaa kuvia täällä.

Onko sinulla joku paikka, jota ikävöit?


Tämän viikon teema on: VALO. 
This week's theme is: LIGHT.

Ensi viikolla: LASKIAINEN.
Next week: SHROVETIDE. 

Viikon teemapostaushaasteeseen voit osallistua millä tahansa postauksella, mitä aiheesta keksit, oli se normaali tekstipitoinen postaus, pelkkä kuvapostaus, tarina, runo, mitä tahansa. Ideana on inspiroitua postaamaan aiheesta ja lukea myös muiden samasta aiheesta keksimiä juttuja. Kommentointipakkoa ei ole mutta suosittelen lämpimästi tekemään kierroksen muidenkin blogeissa ja kommentoimaan niitä, varsinkin jos pidät lukemastasi/näkemästäsi, tai vaikka jatkamaan niiden herättämiä ajatuksia omissa blogeissa. Poistetaan mahdolliset blogijumit ja tehdään bloggaamisesta yhteisöllistä ja hauskaa. Lähdetkö mukaan? Voit myös ehdottaa omia teemojasi minulle.

Postaukseni lopusta löydät sinisen "add your link" -nappulan, johon voit linkittää blogipostauksesi tähän kokoavalle sivulle. Linkitä suoraan blogipostaukseesi ja linkitä myös omasta postauksestasi takaisin tänne. Osallistua voit aina seuraavaan teemapostaukseen saakka, joka ilmestyy tänne sivulle aina sunnuntaisin. Linkitysaika on voimassa viikon. Jos jotain poikkeuksia aikatauluihin tulee, ilmoitan niistä täällä mutta pääsääntöisesti sunnuntaisin viikon välein vaihtuu uusi teema.

You can participate in the weekly theme post with any kind of a blog post that you come up with, a normal text post, a picture post, a story, a poem, whatever. The idea is to get inspired of the theme and read other people's blog posts on the same theme. I warmly recommend to make acquaintance with other blogs and comment them if possible. However, there is no "must comment" request but if you like what you have read/seen, why not cheer a blogger's day by telling about it? We can also continue each other's thoughts on our own blogs. Let's remove writer's blocks and make blogging fun together. Will you join me? You can also suggest your own themes to me. 

Please find at the end of my post a blue "add your link" button where you can link your blog post. Link directly to your post and also from your post back here. You can take part until the next theme post begins, usually on Sundays, for one week. Let's have a blog party!

#ktvteemapostaushaaste

6 comments

 1. Kiva teema! :)
  Oli varmasti mielenkiintoista asua Skotlannissa. Kauniin näköistä siellä on. Mukava jos kirjoittelet tänne ajasta kun siellä asuit, mielenkiinnolla odotan postauksia ja kuvia :)
  Mukavaa uutta viikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Merikapteenin vaimo, mukava kuulla. :) Hyvää viikkoa sinullekin! <3

   Delete
 2. Kaunis teema ja kauniit kuvat♥ Kivanäköinen paikka! Tuota valoa kyllä aina syksyn/talven pimeiden jälkeen kaipaa:) Paikka jota itse aina välillä kaipaa on lappi ja tunturit..siellä sitä sielu ja silmät lepää:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, Lapissa ja tuntureissa on kyllä vähän samaa karua kauneutta kuin Skotlannin ylämailla. :) Oikein mukavaa viikkoa sinullekin. <3

   Delete
 3. Me olimme mieheni kanssa viime vuonna Englannissa road tripilla ja kotiuduttuamme tulimme miettineeksi, josko joskus tulisi matkustettua Skotlantiinkin. Ihania nämä kuvasi sieltä! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa ehdottomasti mennä! Me olemme tehneet useita road tripejä Skotlannissa. Olen ajatellut kirjoittaa niistäkin vielä postauksen tässä kevään aikana - jää siis odottelemaan lisää ihania kuvia! :)

   Delete