Laskiaispullat + ohje


Tänä vuonna meidän 12-vuotias poikamme päätti sitten täysin yllättää meidät leipomalla laskiaispullia! Hän teki pullataikinan alusta loppuun saakka, paistoi pullat ja vatkasi kermavaahdon ja täytti pullat lopuksi mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Olipa herkullinen yllätys!Pullataikinaohje on äitini antama ja koska äidin mukaan ohjetta tarkasti noudattamalla sillä tulee hyvin "kupsakoita" pullia, ajattelin jakaa ohjeen tässä teillekin.

Pullataikina 


½ litraa maitoa
1 pkt hiivaa
kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
14 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
200 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi. Vispaa vispilällä maito, hiiva, kardemumma, suola, sokeri ja kananmuna ja lisää osa jauhoista. Vatkaa ja alusta taikina. Lisää loput jauhot ja voi. Kohota kaksinkertaiseksi. Leivo jauhotetulla pöydällä. Anna kohota pellillä. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Tämän viikon teema on: LASKIAINEN. 
This week's theme is: SHROVETIDE.

Ensi viikon teema: YSTÄVYYS.
Next week: FRIENDSHIP. 

Viikon teemapostaushaasteeseen voit osallistua millä tahansa postauksella, mitä aiheesta keksit, oli se normaali tekstipitoinen postaus, pelkkä kuvapostaus, tarina, runo, mitä tahansa. Ideana on inspiroitua postaamaan aiheesta ja lukea myös muiden samasta aiheesta keksimiä juttuja. Kommentointipakkoa ei ole mutta suosittelen lämpimästi tekemään kierroksen muidenkin blogeissa ja kommentoimaan niitä, varsinkin jos pidät lukemastasi/näkemästäsi, tai vaikka jatkamaan niiden herättämiä ajatuksia omissa blogeissa. Poistetaan mahdolliset blogijumit ja tehdään bloggaamisesta yhteisöllistä ja hauskaa. Lähdetkö mukaan? Voit myös ehdottaa omia teemojasi minulle.

Postaukseni lopusta löydät sinisen "add your link" -nappulan, johon voit linkittää blogipostauksesi tähän kokoavalle sivulle. Linkitä suoraan blogipostaukseesi ja linkitä myös omasta postauksestasi takaisin tänne. Osallistua voit aina seuraavaan teemapostaukseen saakka, joka ilmestyy tänne sivulle aina sunnuntaisin. Linkitysaika on voimassa viikon. Jos jotain poikkeuksia aikatauluihin tulee, ilmoitan niistä täällä mutta pääsääntöisesti sunnuntaisin viikon välein vaihtuu uusi teema.

You can participate in the weekly theme post with any kind of a blog post that you come up with, a normal text post, a picture post, a story, a poem, whatever. The idea is to get inspired of the theme and read other people's blog posts on the same theme. I warmly recommend to make acquaintance with other blogs and comment them if possible. However, there is no "must comment" request but if you like what you have read/seen, why not cheer a blogger's day by telling about it? We can also continue each other's thoughts on our own blogs. Let's remove writer's blocks and make blogging fun together. Will you join me? You can also suggest your own themes to me. 

Please find at the end of my post a blue "add your link" button where you can link your blog post. Link directly to your post and also from your post back here. You can take part until the next theme post begins, usually on Sundays, for one week. Let's have a blog party!

#ktvteemapostaushaaste

12 comments

 1. Ihana yllätys, olisin itse ihastunut suuresti <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ei voinut kuin hämmästellä moista innokkuutta ja olla iloinen! Edellisenä päivänä hän teki pizzataikinan itse ja toisen pizzan täytteetkin. Mahtavaa, kun alkaa saada apuja keittiössä tällä tavalla. <3 PS. Olipa ihana stigailuvideo. :)

   Delete
 2. Oi miten suloinen yllätys ja ihana poika❤ Leppoista laskiaissunnuntaita ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ihana poika. <3 Kiitos, samoin, mukavaa laskiaissunnuntaita!

   Delete
 3. Olipas kiva yllätys.
  Ja hienon näköisiä pullia.
  Mukavaa illan jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, oli kyllä aivan mahtava yllätys ja jotain, mitä en osannut odottaa! Hyvää alkanutta viikkoa Sarin kotiin! :)

   Delete
 4. Voi miten sympaattinen yllätys ja ihanan reipas poika <3 Kivaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 5. Aww, ihana yllätys. Näyttää herkulliselta <3
  Mukavaa uutta viikkoa <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Merikapteenin vaimo, samaa toivottelen sinullekin! :)

   Delete
 6. The buns look delicious. Have a lovely week and thank you for stopping by my blog last week.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Jill! The buns were made by my 12-year-old son!

   Delete