Flashback Friday: Loch Airthrey Stirlingissä Skotlannissa


Viime viikolla teemapostauksessani kerroin, että kaipaan Skotlannista valoa. Lupasin silloin, että voisin palata Skotlannin-ajan tunnelmiin vielä aika ajoin. Viimeksi esittelin taloamme ja pihapiiriä, joka oli Stirlingin yliopiston kampusalueella. Talot olivat yliopiston vierastaloja; niissä majoittuivat opetus- ja tutkijavaihtoihin tulleet perheet. Aluksi muuttaessamme sinne saimme olla aika rauhassa, sillä vain yliopiston rehtori asui kauempana olevassa talossa. Sittemmin kevään mittaan saimme naapureitakin, yhden ruotsalaisen perheen, jossa oli kaksospojat, ja aasialaisen perheen, jonka poika ei päässyt ikinä ulos vaan joutui katselemaan pihatouhujamme ikkunan takaa. Oma lapsemme oli silloin vasta vauva - muutoin hän olisi varmaan tämänkin pojan hakenut ulos leikkimään.Stirling on kiva pieni kaupunki, jossa riittää tekemistä mutta sitten toisaalta se ei ole liian iso vaan hyvin turvallisen oloinen. Erityisesti nautin jokapäiväisistä vaunulenkeistäni Loch Airthrey -järveä kiertäen ja Sheriffmuirin luontopolusta ylös vuorelle päin. Tuon Loch Airthreyn varrella on Airthrey Castle, joka kuuluu yliopiston rakennuksiin ja sen edustalla on golfkenttä. Airthrey-sana tulee joko väännettynä sanastArd-rhedadie, mikä tarkoittaa korkeaa tai nousevaa tietä, kuten tuo talollemme ja Sheriffmuirin vuorelle vievä Airthrey Castle Yard on, tai sitten gaelin kielen sanasta "Aithrin", joka tarkoittaa terävää pistettä tai konfliktia. Järveä kiertäessä oli linnan ja veden lisäksi muutakin katseltavaa, koska siellä oli paljon lintuja, kuten sorsia ja joutsenia.

Noin kerran viikossa lähdin pidemmälle vaunulenkille läheiseen Bridge of Allan -kylään tai Stirlingin kaupunkiin saakka.Kävelymatka vaunuja työntäen keskustaan kesti tunnin, sen aikaa vauva yleensä nukkui. Keskustassa kävin kauppakeskus Thistlesissä ihmettelemässä ihmisiä ja kauppoja ja ostamassa Waterstones-kirjakaupasta jotain uutta luettavaa. Kauppakeskuksessa syötin lapseni ja vaihdoin vaipat ja kävin kahvilassa juomassa kahvin ja jonkun hyvän yleensä toffeisen tai suklaisen leivoksen. Sitten kävelin kotiin ja vauva nukkui taas paluumatkan.Kunto kyllä kohosi, kun työnsi vaunuja näitä mäkiä ylös ja alas. Tämä on siis se Airthrey Castle Yard vuorelle ja talollemme.Stirlingissä on paljon muitakin nähtävyyksiä ja historiallisia kohteita, kuten Wallace Monument ja Stirlingin linna mutta niistä voisin sitten kertoa enemmän seuraavalla kerralla.
6 comments

 1. Ihana postaus <3 Kiitos!
  Tunnelmallista viikonloppua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Merikapteenin vaimo, ja samoin sinne oikein ihanaa viikonloppua. <3

   Delete
 2. Voi miten kaunis paikka! Kiva on kyllä tuollaisissa maisemissa vaunulenkkejä tehdä ja kyllä tosiaan varmasti kunto kohoaa samalla:) Mukavaa viikonloppua❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, samoin, Päde, mukavaa laskiaissunnuntaita! <3

   Delete
 3. Such a wonderful area and beautiful photos.
  Best, Synnöve

  ReplyDelete